Tommy hilfiger zomerschoenen

Tommy Hilfiger, het bekende merk met het opvallende rood-wit-blauwe logo, is echter geen merk van Nederlandse afkomst.

Het label is van de Amerikaanse ontwerper die ook naamgever van het merk is. Het logo lijkt geïnspireerd op de kleuren van de Amerikaanse vlag maar of dat ook zo is?

En hoewel Tommy Hilfiger niet meer weg te denken is uit het modebeeld, is de eerste collectie, voor mannen, pas in 1984 ontworpen.

Hilfiger is natuurlijk vooral bekend als ontwerper van kleding, maar vandaag de dag maken ze ook schoenen voor mannen, dames en kinderen.

Schoenen maken is overigens niet het leeuwendeel uit van de collecties, en veel schoenen worden ook onder licentie ontworpen en geproduceerd.

Neemt niet weg dat er een grote keus is aan schoeisel in de Tommy Hilfiger stijl, die toch wel zeer kenmerkend is. De kwaliteit van de schoenen was tot dusver niet altijd zo hoog als bij de kleding van het merk. De laatste jaren komt daar echter in ras tempo verandering in.

De collectie bevat diverse typen schoen, en er is voor iedereen wat moois bij, pumps, sandalen, bootschoenen en slippers. En dan hebben we het alleen nog maar over de soorten en niet over de verschillende designs met al hun kleuren, details en gimmicks.

Want vooral deze kleuren, details en gimmicks, maken schoenen van Tommy Hilfiger zo geliefd. En dat is ook van toepassing op de andere kledingstukken van het merk.

Dat heeft echter ook een nadeel. Het merk wordt veel gereproduceerd, en dus nagemaakt. Diegenen die wel eens op vakantie in ondere andere het zuiden van Europa is geweest, zullen dat beamen. De namaak collectie die ook onder de naam Tommy Hilfiger verkocht wordt, is overal voor een prikkie te koop, maar het is dus niet echt en van veel mindere kwaliteit. Overigens bij de douane wordt dergelijke kleding in beslag genomen.

Gelukkig wordt daar in Nederland veel op gecontroleerd, en hier kom je nagenoeg geen namaak tegen.

Platte sandaal tommy collectie 2016
Platte sandalen in opvallend blauw, uit de zomercollectie van tommy Hilfiger
Suede bootschoen tommy heren collecite 2016
Suède bootschoenen uit de zomer (2016) collectie van Tommy Hilfiger

 

Nieuwste producten : totaal 1 producten