Espadrilles voor de zomer

Espadrilles werden oorspronkelijk gemaakt in het Pyrenese Catalonië en Aquitanië (Spanje en Frankrijk) sinds de 14e eeuw, er zijn winkels in Baskenland die al meer dan honderd jaar lang espadrilles produceren, met de hand en op maat gemaakt natuurlijk. Ze werden en worden nog gemaakt met de materialen die in de natuur voorkomen, jutte en katoen of linnen. De modernere espadrilles kennen nog wel de jutten zool, maar voor het bovenmateriaal is tegenwoordig alles mogelijk, zelfs echt leer. Doordat de zolen gestikt worden en gevulkaniseerd zijn die heel slijtvast en de espadrilles zijn ook bijna net zo resistent geworden als om het even welke gewone sportieve schoen.

De zomer

Deze zomer gaat de espadrille het ook in de Lage Landen helemaal maken. Vooral omdat de moderne espadrille een kanvas top heeft kan er heel goed met kleuren gespeeld worden. Daardoor past het schoentje al snel bij de gedragen kleding, zelfs wanneer die al wat formeler is. Voor de heren geld nog wel, espadrilles alleen bij een korte broek of bermuda, alleen bij informele kleding dus, maar dat is in 2015, wie weet wat de toekomst brengt. En natuurlijk is de gewone korte broek echt al een beetje uit de mode! Het is wel leuk dat mannen bij vrijetijdskleding ook eindelijk een wat meer kleuren in beeld mogen brengen. Daar passen de espadrilles natuurlijk heel goed bij. Bovendien zijn het door het ontwerp handige schoenen, ook voor de wat langere wandelingen.

Eenvoudige damesmode

Dit jaar 2015 gaat het in de mode om de eenvoud. Kleding moet makkelijk te dragen zijn, maar ook gewoon mooi. Eenvoudige rokjes met een blouse of zelfs een T-shirt, en daaronder natuurlijk witte sokjes in bont gekleurde espadrilles. Een beetje terug naar de jaren vijftig mag ook. De rokjes zijn dan iets langer en er hoort een bijpassende, kleurrijke hoed bij. De espadrilles die dan gedragen worden vullen het beeld van een tijd waarin kleur steeds belangrijker werd goed aan. Het bijzondere van de espadrilles is dat ze ook daar weer goed bij passen.

Ook voor de formele mode

Espadrilles kunnen ook wat meer formeel worden als je modellen zoekt met een hakje of met een wedge . Bij japonnen tot op de enkels wordt er niet zozeer gekeken naar het model van de schoenen, wel naar de kleur. Wil je naar een wat formeler bal ent toch espadrilles dragen, zoek dan een paar met een klassieke kleur of met leather look. Welk model je ook kiest, het is altijd goed er een paar van in de schoenenkast te hebben, je weet maar nooit wanneer je eens in een makkelijk paar schoenen wilt stappen.

Topmerken op het gebied van Espadrilles zijn Spaanse merken als Macarena en Castaner maar ook een Tommy Hilfiger of Michael Kors maakt ze

Nieuwste espadrilles : totaal 2 producten van € 29,90 tot € 36,00