Converse sneakers uitzoeken - collectie 2017

chuck tailer voor meisjesConverse, dat is sneakers, sneakers en nog een sneakers. Met hun klassieker de all star hebben ze de tijd doorstaan en zien we deze sneaker nu weer volop in het modebeeld verschijnen. Dat heeft wel wat moeite gekost, de sneakers waren in de jaren '70 een stuk minder geliefd en het is te danken aan Nike en MTV, die het merk regelmatig tot coolste merk uitriep, dat het merk nu nog bestaat. En dan niet alleen casual maar zeker ook onder meer formele kleding. Hoewel de eerste schoenen van Conversie tennisschoenen waren begon de doorbrak met de all star en net als bijvoorbeeld de superstar van adidas is deze sneaker afgeleid van basketbal schoenen. Op het professionele veld is deze schoen al een tijdje niet meer te vinden, des te meer in de vrije tijd.

De naam Chuck Taylor is onlosmakelijk met de all star verbonden, sinds de introductie in 1915 (!) maakte deze basketbalspeler tientallen jaren reclame voor de sneakers.

Vrijwel alle converse schoenen zijn klassieke sneakers met een canvas bovenwerk en gevulkaniseerde zolen. Al zijn er ook modellen ( zoals de afgebeeld) die een bovenwerk van kunststof hebben.

Omdat Converse zo bekend is om zijn sneakers zou je bijna vergeten dat ze ook andere producten hebben, zoals b(ijpassende) t shirts en tassen. Van tijd tot tijd zit er ook nog eens een slipper of winterlaars in de collectie maar het gaat toch vooral om de sneakers

 

Nieuwste producten : totaal 9 producten van € 27,95 tot € 87,20