Alles over sandalen slippers en zomerschoenen

Lang leve de zomer van 2016

outdoorsandalen

Keen dames outdoorsandaalSandalen om op te wandelen worden steeds populairder, want geloof het of niet, de nog niet zo lang geleden oubollig gevonden wandelsport is helemaal bezig om weer één van onze favoriete recreatiebezigheden te worden.

Steeds meer mensen trekken in de zomermaanden naar een mooie vakantiebestemmingen om te gaan wandelen, en zo ook eens de natuur en bezienswaardigheden te bekijken van het land waarin de vakantie wordt doorgebracht.

Lees meer

De Collecties 2017 komen eraan

Adidas 2017Nog even en dan is het weer eind december. Natuurlijk een hele leuke en gezellige tijd, met eerst de kerstdagen en dan oud en nieuw. Eerst genieten van de gezellige sfeer met Kerstmis, en dan lekker oliebollen eten en natuurlijk vuurwerk afsteken.

Maar wist je dat voor echte schoenenliefhebbers de leukste tijd pas komt na de feestdagen in december?

Lees meer

Goedkope kinderschoenen van goede kwaliteit

Geox kinderschoenenGoedkope kinderschoenen van goede kwaliteit? Tsja het is maar hoe goedkoop je de schoenen voor je kinderen wilt hebben, en vooral aan wat voor een kwaliteit je denkt als het om de voeten van je kinderen gaat.

Natuurlijk bestaat er een enorm groot prijsverschil als we het over kinderschoenen hebben, maar ook een gigantisch verschil als we het over de kwaliteit van de kinderschoenen hebben.

Lees meer

Winterzon? Vergeet je sandalen niet

quechua, lekker betaalbaarGa jij, al dan niet met vrienden of familie, niet naar de wintersport maar op winterzon vakantie? Dan hou je naar alle waarschijnlijkheid van het warme weer, en hou je er ook van om lekker op het strand te liggen, wat we ons overigens best wel kunnen voorstellen.

Lekker in de zon liggen, terwijl iedereen thuis de winterjas aan heeft. Dat is een heerlijk gevoel. En natuurlijk op een terrasje genieten van een heerlijk drankje, en lekker buiten eten. Ja dat lijkt wel de hemel op aarde in de koude en donkere wintermaanden.

Lees meer

Hoe maak je schoenen waterdicht?

Met leervet maak je leren schoenen watervastHet natte jaargetijde komt er weer aan, op zich natuurlijk niet zo erg, zolang de schoenen maar waterdicht zijn. Veel schoenen zijn echter niet waterdicht, of niet meer waterdicht. 

Met alles wat schoenen moeten meemaken is dat natuurlijk niet echt raar, want zodra je schoenen gaat dragen, moet je de schoenen ook behandelen en onderhouden. En dat schiet er bij de meeste mensen meestal in. Geen tijd, of gewoon vergeten. Behandelde en onderhouden schoenen gaan echter langer mee, en zitten vaak ook lekkerder.

Lees meer

Goedkope heren schoenen van goede kwaliteit

NubbikGoedkope heren schoenen van goede kwaliteit zijn helemaal niet moeilijk te vinden in Nederland, want het wil absoluut niet zo zijn, dat alleen de dure heren schoenen goed zijn. Ook goedkopere merken bieden voldoende kwaliteit.

Deels ligt dat echter ook een beetje waar en wanneer je heren schoenen gaat kopen.

Lees meer

Sneakers ook voor de herfst en winter?

 Michael Kors sneakersNatuurlijk, want sneakers zijn echt niet alleen voor de warme zomermaanden bedoeld. Dat zie je overigens aan grote groepen jeugd, die dag in dag uit op moderne sneakers lopen. Waarom zou je overigens geen sneakers dragen in de herfst, als het toch ook nog vaak mooi weer is, of in de winter.

Lees meer

Schoenen inlopen is dat nog steeds nodig?

Birckenstock, echt een schoen die je moet inlopenSchoenen inlopen is dat nog steeds nodig? Ja en nee zouden we bijna zeggen. Het is in ieder geval een vraag die we vaker voorgelegd krijgen, en waar niet zomaar een eenduidig antwoord op te geven is, want iedere voet is anders. En als het om inlopen gaat kan zelfs de linkervoet anders zijn dan de rechtervoet.

Lees meer

zomerschoenen trends voorjaar 2017

adidas badslipperSchoenen trends voorjaar 2017. Ja we weten het, het najaar is net begonnen, maar dat is traditioneel ook de tijd van de vele modepresentaties en modeshows, met de collecties voor het voorjaar en de zomer van volgend jaar.

Ook zie je nu al sommige trendsetters de schoenen van volgend jaar belopen. Enerzijds om er voor zorg te dragen dat het ook daadwerkelijk een trend gaat worden, en anderzijds toch ook wel om te kijken of de nieuwe schoenen ook volgend jaar weer in de smaak gaan vallen.

En we moeten zeggen, we zijn aangenaam verrast.

Aan de ontwerpen voor het voorjaar 2017, en de daarop volgende zomer, valt vooral op dat designers bezig zijn om de wat meer klassieke schoenvormen opnieuw uit te vinden. Daardoor ontstaat eigenlijk ook weer meteen een geheel nieuwe schoen, die gedeeltelijk op een reeds succesvol oud ontwerp berust.

Een eerste tipje kunnen we inmiddels verklappen, want er zijn grote ontwikkelingen bespeurbaar op het gebied van badslippers voor vrouwen, en voor mannen.

Deze beide worden namelijk van een nieuw ontwerp voorzien, terwijl de functionaliteit niet wordt aangetast maar juist vergroot.

De badslipper voor vrouwen wordt volgend jaar voorzien van een plateauzool, terwijl andere designers juist de platte zool handhaven.

Veelal voorzien van echt mooie prints en veel sportieve details. De slippers voor vrouwen zijn voorzien van meervoudige bandjes, die op zich zijn uitgevoerd in de primaire kleuren.

Diverse slippers zijn verder voorzien van metallic tinten. Daardoor oogt het geheel ineens ook een stuk luxer. Al met al wordt de slipper in 2017 een schoen waarmee vrouwen eens statement kunnen uitdragen.

Bij de mannen wordt de slipper, die toch vooral bekend stond als een beetje oubollig, verfijnd. De afwerkingen zijn luxer en de materialen anders. Veel vormen zijn uitgesneden, waardoor de badslipper een moderne uitstraling krijgt en dus niet meer te vergelijken is met het oude ontwerp.

Overigens zijn de slippers bij de mannen voorzien van brede banden. En, volgens de trend voor 2017, zijn de badslippers voor mannen voorzien van een sneakerzool.

Al met al, zijn de eerste schoenen trends dus al zichtbaar voor het voorjaar 2017, en het beloofd een mooi en spannend modejaar te worden.

 

Ballerina’s met sleehak

Replay Sleehak BallerinaBallerina’s met sleehak, als vrouwen daar over praten, dan hoor je sommige mannen letterlijk en figuurlijk denken. Balletschoentjes met een hak? Ingewijden weten natuurlijk dat het hierbij helemaal niet om balletschoenen gaat, maar gewoon om zomerschoenen, die uitermate populair zijn.

Populair omdat het schoenen zijn die ook met warm weer makkelijk te dragen zijn, en dus ook erg comfortabel zijn. En, deze soort schoenen, is in alle soorten en maten te krijgen, en is een erg modieuze schoen.

Natuurlijk komt de naam ballerina’s met sleehak, van het feit dat ze toch wel afstammen van de balletschoen, alleen zit er een schuin aflopende, maar vlakke hak onder, de sleehak. Juist daardoor is deze schoen zo heerlijk comfortabel.

Er zit toch een hak onder, wat schoenen altijd toch wel een stuk eleganter maakt, maar tegelijkertijd die vlakke zool. En dat is ideaal om er op te lopen. Iets wat sommige dames toch wel missen aan de "normale" schoenen met een hak, wat soms best wel wiebelig is.

De Ballerina met sleehak is tegenwoordig omarmd door tal van grote modemerken op het gebied van damesschoenen, bijvoorbeeld door het gerenommeerd merk Gabor. Toch niet de minste zullen we maar stellen.

Ook Gabor kan dus Ballerina’s met sleehak leveren. Alleen dan toch wel met een stukje ontwerp van de schoenen. En dat is natuurlijk precies waar de moderne vrouw naar op zoek is.

Modern, trendy en toch comfortabel. Gabor is daarbij natuurlijk niet het enige merk dat Ballerina’s met sleehak heeft, want ieder groot modehuis op schoengebied heeft deze schoenen. Je kunt immers als modehuis niet achter lopen.

Je zult dan ook niet echt verbaasd zijn, dat je deze schoenen ook in onze webshop kunt aantreffen. En dat, al zeggen we het zelf, met een uitermate grote keuze.

Want we kunnen ballerina’s met sleehak van diverse grote en kleine schoenenmerken, in diverse kleuren, prints en designs. Overigens, voor de mannen die nog niet wisten wat dit voor schoenen zijn, ja we bieden ook balletschoenen aan.