Ballerina's

Luxe ballerina's van Opéra national de ParisBallerina schoentjes zijn verkrijgbaar in drie verschillende materialen:

  • Leren schoentjes
  • Canvas schoentjes
  • Satijnen schoentjes

Leren schoentjes
Welke soort schoenen iemand zal aanschaffen ligt natuurlijk vooral aan de voorkeur van de persoon. Het belangrijkste is dat de schoen goed zit en dat het goed bij de persoon staat. Wanneer er gekozen wordt voor leren schoentjes dan moet er rekening mee worden gehouden dat het om wat sterkere schoenen gaat. De canvas en satijnen schoenen zijn wat minder sterk, maar kunnen wel wat fijner zitten. Leer is geschikt wanneer de ballerina's lang moet meegaan, aangezien de schoenen minder last hebben van slijtage. Daarnaast kan leer bij langer gebruik steeds meer de vorm van de voet herkennen en zich daaraan aanpassen. Op de duur zit dat dus fijner.

Canvas schoentjes
Canvas is een wat goedkopere variant en daarnaast hoeven deze schoenen minder uitgelopen te worden. Canvas ballerina's worden veelal gebruikt door beginners, maar ook door professionals. Dat geldt overigens ook voor de leren variant.

Satijnen schoentjes
Kies je voor satijnen ballerina's, dan kies je ook voor esthetische schoenen. Deze schoenen hoeven haast niet uitgelopen te worden, vergelijkbaar met de canvas ballerina's. De satijnen ballerina's zijn niet overal verkrijgbaar, het is dus even goed zoeken.

Splitzool voor de ballerina of toch een hele zool?

De professionele dansers bezitten vaak een balletschoen met een splitzool. Dat gebeurd overigens ookbij de gevorderde dansers die het niet op professionele basis doen. Wanneer er een splitzool gebruikt wordt, dan is het mogelijk om een meer geperfectioneerde boog te bereiken met de voet. De zool is namelijk opgedeeld in twee delen, een zool exact onder de voet en eentje onder de hiel. Dat is ook noodzakelijk om een beter balanspunt te behalen.

Een hele zool is er voor alle leeftijden, voor jong en oud. Een hele zool zorgt namelijk voor een groter draagcomfort. De zool begint bij de voorvoet en eindigt bij de hiel. We raden kinderen dan ook aan om te allen tijde te starten met een hele zool. Dat zorgt ervoor dat het juiste gevoel langzaam gevonden zal worden. Vervolgens kan altijd nog de stap worden gemaakt naar de splitzool.

Ballerina: wat is belangrijk bij het passen? Wanneer de ballerina gepast zal gaan worden, doe dat dan met een maillot aan, of een dunne sok. Pak vooraf ook even de schaar, en zorg ervoor dat je geen lange teennagels hebt.

Er zal niet direct een vorm aanwezig zijn in de schoentjes, deze komt met de tijd en dus met veelvuldig gebruik.

En, niet geheel onbelangrijk, beginnen de tenen te krullen, pas dan eens een grotere maat.

Nieuwste ballerinas : totaal 13 producten van € 31,19 tot € 219,00