Adidas zomerschoenen en sneakers| eenvoudig zoeken

Adidas het sportmerk met de drie strepen heeft een enorme collectie sneakers, slippers en sandalen voor dames, heren, jongens en meisjes. Het is onmogelijk ze allemaal op 1 pagina te omschreven mede omdat van vrijwel alle schoenen ook nog eens talrijke varianten zijn gemaakt. Hieronder een kleine wegwijzer naar de bekenste modellen

Stijlicoon Adidas Superstar

Adidas SuperstarDe adidas superstar is bijna een halve eeuw geleden ontstaan. De sneaker is toen ontwikkeld als basketbal schoen in het ontwerp was revolutionair. Ten eerste was het de eerste lage basketbal schoen die op de markt kwam, de superstar was de lage variant van het Pro model. De schoen had streepvrije zolen maar het belangrijkste kenmerk van deze sneaker was en is de kap over de tenen, deze is namelijk gemaakt van rubber terwijl de rest van de schoen van leer is. De rubberen neus moest de tenen beschermen tijdens de sport. In de Amerikaanse sportwereld had de schoen dan ook de bijnaam shelltoe.

In de toptijd liep tegen de driekwart van de NBA spelers op de superstars van adidas. Sommige van hun vonden de rubber kap niet prettig en kregen varianten met een leren neus, deze versie is nu zeer schaars en een kostbaar collectors item.

De superstar wordt in de basketbal wereld al lang niet meer zo veel gebruikt, en het is te danken aan met name de hip-hop en rap wereld dat de superstar zijn huidige status van cult-sneaker heeft. De sneaker werd dan voornamelijk zonder veters en met de tong naar buiten gebruikt en ook dat zien we bij veel andere schoenen nog steeds gebeuren. Nu is sneaker nog steeds populair en zeker nu de (witte) sneaker helemal terug is in het mode beeld zien we de superstar ook steeds meer.

Van de superstar zijn in de loop der jaren een aantal varianten gemaakt. De huidige versie is de superstar II die erg lijkt op de superstar I en dat is weer de schoen die zijn opmars maakte in de muziek-cultuur in de jaren 80. Deze kenmerkt zich door de relatief hoge hiel met een logo een gevoerde tong (bij de I is deze ongevoerd) en een ruwe van stiksels voorzien neus.

De vintage edition is gebaseerd op de originele schoen uit 1969, deze is laag, heeft een hiel zonder logo en een ongevoerd tong. De 80s versie is een mengsel tussen de de vintage en de I.

In een aantal designs die nu op de markt zijn wordt de befaamde neus nog eens extra benadrukt door een kleurrijke print of een metalen look. Vorige jaar nog bracht adidas een serie ontworpen door pharrell deze schoenen waren te krijgen in maar liefst 50 verschillende kleuren.

Bekijk alle modellen hier

Stan Smith

Waar de superstar zijn oorsprong heeft in de basketball zo kent de Stan Smith zijn oorsprong in de tenniswereld. Daar wordt deze sportsneaker echter net zo min nog gebruikt als de superstar op het basketbalveld. De Stan Smith is een echte lifestyle sneaker geworden, zeker in de witste uitvoering.

ZX Flux

en hoewel de Stan Smith en Superstar de populairste sneakers zijn is ook zeker de ZX Flux hip en trendy onder de jeugd.

ZX FLux van Adidas

Badslipper Adilette

De Adilette van Adidas is zo'n beetje de badslipper onder de badslippers. Al meer dan 40 jaar een vertrouwd beeld in sportkleedkamers, zwembaden en overal waar de ondergrond nat is maar niet schoon genoeg voor blote voeten.

Ook veel gebruikt als alternatieve huisslof en campingmuil

Bekijk het aanbod

Nieuwste producten : totaal 8 producten van € 49,95 tot € 105,00