Zomerschoenen, Slippers en Sandalen voor de zomer 2019

Met leervet maak je leren schoenen watervastHet natte jaargetijde komt er weer aan, op zich natuurlijk niet zo erg, zolang de schoenen maar waterdicht zijn. Veel schoenen zijn echter niet waterdicht, of niet meer waterdicht. 

Met alles wat schoenen moeten meemaken is dat natuurlijk niet echt raar, want zodra je schoenen gaat dragen, moet je de schoenen ook behandelen en onderhouden. En dat schiet er bij de meeste mensen meestal in. Geen tijd, of gewoon vergeten. Behandelde en onderhouden schoenen gaan echter langer mee, en zitten vaak ook lekkerder.

Schoenen zijn immers niet altijd even goedkoop, en juist dat ene paar dat je zo graag draagt, loopt nu juist de kans niet waterdicht te zijn.

Goede schoenen moet je gewoon behandelen en onderhouden. Niet alleen om er voor te zorgen dat deze waterdicht blijven, om lekker blijven lopen. Ook dus, om er voor te zorgen dat je voeten droog blijven.

Natte schoenen raken het ademende vermogen kwijt. En dat is weer schadelijk voor je voeten, omdat de temperatuur in de schoenen te hoog kan oplopen, met alle gevolgen van dien.

Hoe maak je schoenen waterdicht?

Hierbij moeten we onderscheid maken tussen nieuwe schoenen, en schoenen die al een tijdje gebruikt worden,

Oudere schoenen moeten eerst goed schoongemaakt worden. Daarna, en dat is ook van toepassing op nieuwe, nog niet gedragen schoenen, kan je ze het beste behandelen met speciale spray. Met de spray, er zijn vanzelfsprekend ook wat huismiddeltjes zoals bijenwas die je kunt gebruiken, maak je de schoenen waterdicht.

De ingesprayde schoenen even laten drogen, en de schoenen kunnen het natte weer aan. Eigenlijk is dat alles.

Maar wat betreft het onderhouden van de schoenen, valt er natuurlijk nog veel meer te vertellen, afhankelijk van het type schoen dat je draagt.

Bij alle typen schoenen komt het er echter op neer dat je de schoenen regelmatig schoon moet maken. Bij bijvoorbeeld leren schoenen gaat dat makkelijk met een reinigingsdoekje. Bij suède schoenen kan je daarvoor het beste een speciale borstel gebruiken.

Lakschoenen doen het bijzonder goed als je deze met een speciale lakolie schoon maakt.

En zo heeft ieder type schoen een eigen methode van schoon maken, en dus van waterdicht maken. De spray om schoenen waterdicht te maken, kan je in nagenoeg alles schoenwinkels kopen, net als speciale reinigingsmiddelen.