Zomerschoenen, Slippers en Sandalen voor de zomer 2019

Billi bi sandaal met sleehakAls je binnenkort op vakantie gaat, dan is het natuurlijk erg handig om vooraf een lijstje te maken wat je allemaal mee wilt nemen. Vooral handig als je met het vliegtuig naar de vakantiebestemming gaat natuurlijk, want zoveel kilo's mogen er nu ook weer niet in die koffers.

De ruimte is dan ook erg beperkt. Naast alle noodzakelijke dingen die je mee wilt nemen, zoals paspoort, fototoestel en ga zo maar door, moet je ook nog eens een keuze maken welke kleding, en welk schoeisel je mee wilt nemen. Want, je weet natuurlijk nooit helemaal zeker of je wel genoeg hebt aan de schoenen die je tijdens de reis aan hebt getrokken. Sterker nog, vaak is dat nu juist niet het geval.

Welke schoenen gaan het beste mee in die krappe koffer, dat is de vraag. Natuurlijk, als je naar het noorden op vakantie gaat, bijvoorbeeld naar Noorwegen of naar Alaska, dan heb je zeer waarschijnlijk voldoende aan dichte en wat warmere schoenen.

Ga je echter naar de zon, naar het zuiden, het Verre Oosten, Zuid-Amerika, of naar Afrika of Australië, dan is de kans groot dat je wat meer schoenen mee wilt nemen. Het weer kan immers verschillende vormen aannemen.

 

Met slippers door de regen

Je wilt niet met slippers door de regen hoeven lopen, maar ook niet bij 40 graden met dichte schoenen over het strand moeten lopen.

En daar komt die toch al krappe koffer, en dat toegestane gewicht weer om de hoek kijken. Misschien gaat het wat te ver om iedere schoen te wegen. Schoenen echter, afhankelijk van het type schoeisel, wegen toch al snel tussen de 250 en 350 gram per stuk voor sportschoenen, sandalen en dergelijke. Bergschoenen wegen al snel voor twee stuks 1,5 kilo.

Tip : De manier om gewicht en ruimte te besparen is  de grootste en zwaarste schoenen aan te doen tijdens de vliegreis. Niet altijd even prettig als je vertrek uit een warm land, maar bedenk dat het op het vliegveld en in het vliegtuig vaak een stuk koeler is.

Dus het ligt er echt aan wat je precies in de koffer mee wilt nemen, en als de koffer al snel erg vol is, dan is het helemaal niet zo gek om de schoenen te wegen voordat je de koffer meeneemt naar het vliegveld. Want al met al, is het helemaal niet verwonderlijk als je straks bij moet betalen voor de bagage.

Tip: Je kunt je kleding en andere bagage stuk voor stuk wegen en dan gaan optellen of met koffer en al op de weegschaal te gaan staan. Maar veel eenvoudiger is het om een kleine bagageweegschaal aan te schaffen. Kun je precies tot de max vullen

En dat wil natuurlijk niemand graag doen.

Bekijk daarom vooraf wat je tijdens de vakantie wilt gaan doen, en wat je daarvoor mee wilt nemen. Dan voorkom je problemen als je de koffer wilt inchecken.

Tip: Kies voor schoenen die je voor meerdere gelegenheden kunt gebruiken, naaldhaken zijn prachtig maar niet handig op het strand, een nette sandaal wel, en wil je toch de hoogte in kies dan voor een sleehak. Strand, shoppen en avondje uit!

Natuurlijk is dit een minder groot probleem als je met de auto op vakantie gaat, maar ook dan is natuurlijk de ruimte beperkt.