Zomerschoenen, Slippers en Sandalen voor de zomer 2019

Scarpa heerlijke strandschoen om mee te wandelenDe ideale strandschoen, dat hangt af van wat je precies gaat doen op het strand. Want hoe gek het misschien ook zal klinken, niet iedereen gaat bij mooi weer op het strand liggen om een beetje aan de kleur te werken, of om te gaan zwemmen.

Er zijn zelfs mensen die alleen in de buurt van het strand komen als het regenachtig of stormachtig weer is.

 

Voor deze mensen zijn vanzelfsprekend andere schoenen van belang dan voor diegenen die bij mooi weer op het strand gaan liggen, of een trendy strandtent willen bezoeken om wat te gaan drinken.

Zo zijn er zelfs, en dat voor zowel mannen als voor dames, speciale strandwandelschoenen te koop. Vaak laag model, die wat steviger stappen in het losse zand dat vaak op de Nederlandse stranden te vinden is.

De ideale strandschoen zoeken

Superdry teenslippersVoor diegenen die liever met mooi weer op het strand zijn, daar denk je natuurlijk het eerst aan slippers en dergelijke als ideale strandschoen. Afhankelijk van het feit of je bij of in het water komt, van plastic, maar vanzelfsprekend ook te koop van andere materialen.

Daarbij is het ook nog van belang waar je naar het strand gaat. In Nederland, en de stranden in sommige andere landen, spreken we nagenoeg altijd over zandstranden. Hiervoor kunnen de strandschoenen vanzelfsprekend een stuk flexibeler zijn.

Keen kuta - Tussen elegant en functioneelGa je echter naar een grindstrand, of een strand met grotere stenen, zoals je die toch wel regelmatig tegen zult komen bij de populaire vakantiebestemmingen, lopen deze flexibele strandschoenen meestal niet zo fijn.

Daarvoor kun je toch het beste kijken naar een sandaal of slippers met een wat meer stabielere zool, zodat je de stenen niet aan je voeten bemerkt terwijl je er overheen loopt.

Overigens, neem gerust ook een wat meer modieuze schoen mee, als je tijdens het strandbezoek, ook even die trendy strandtent wilt bezoeken.

Welke strandschoen nu echt ideaal is, dat hangt dus van je persoonlijke voorkeur af, en van het strand dat je wilt bezoeken.