Zomerschoenen, Slippers en Sandalen voor de zomer 2019

De ballerina schoenen mochten uiteraard niet ontbreken op zomerschoen daarom is deze populaire zomerschoen nu ook hier terug te vinden.

ecco sportieve ballerina

Een pure ballerina is een lage schoen gemaakt van textiel of een andere lichte stof maar kunnen ook van zacht leer zijn. De zijkanten zijn gesloten terwijl de wreef vrijwel geheel open is, alleen de tenen zijn bedekt.  Soms hebben de schoenen een band bij de enkel, of over de wreef zelf, met name de kindermodellen. De schoenen blijven dan beter zitten en worden dan ook wel bandschoenen genoemd. De keuze aan ballerina's is heel groot, daarmee ook de variatie in kwaliteit en stevigheid. Sommige zijn niet meer dan een heel dunne schoen met soortgelijke zool, leuk voor thuis maar van een rondje door de stad krijg je al spijt. Op andere, zoals bovenstaande, kun je al eerder een hele dag rondlopen.

 

Ballerina's zijn luchtige schoenen die prima geschikt zijn voor warm weer en door het gesloten karakter zijn ze ook iets formeler dan sandalen waardoor je netjes voor de dag komt.

 

Bekijk de nieuwste ballerina's

Ballerina's met een hoge hak bestaan ook alleen noemen we die dan pumps. Ballerina's met een gesloten wreef heten bij de meeste merken slip on, loafer of gewoon instapper.